I tredjeetasje, i en bygning med panoramautsikt over det yrende torget i Tønsberg, sitter Line. Her har hun tilbrakt hver onsdag kveld siden februar, sammen med flere medelever, for å lære om alt fra den greske antikken til vikingtiden. Hun har lært Pytagoras og algebra. I 12 uker har hun vært med på en reise der hun har tatt opp fag som privatist ved Akademiet i Tønsberg, med håp om å oppnå generell studiekompetanse fra videregående skole.

Line hadde tidligere prøvd å ta opp fag som privatist, men uten hell. Hun hadde personlige utfordringer som gjorde det vanskelig for henne å fullføre videregående, og til slutt måtte hun droppe ut. I tillegg hadde hun mye fysisk smerte som førte til en depresjon. Uvitenheten om hva som var galt med henne, gjorde det ekstra vanskelig å takle situasjonen.

Etter mange år med usikkerhet og prøving, fikk Line endelig diagnosen fibromyalgi. Dette markerte begynnelsen på en ny fase i livet hennes. Hun fikk den hjelpen hun trengte, ikke bare for å håndtere sykdommen, men også for å finne et studie som passet henne som privatist. Det resulterte i at hun ble utdannet apotektekniker etter ett år.

Etter dette ønsket Line å ta videreutdanning og studere på universitet, men først måtte hun oppnå generell studiekompetanse. Det førte henne til Akademiet i Tønsberg. Det var et valg hun ikke har angret på. For henne var det viktig å ha fysisk undervisning, og hun satte stor pris på den oppfølgingen hun fikk ved Akademiet. Lærerne var engasjerte og motiverte, og de hadde fokus på å hjelpe henne med det hun strevde mest med.

I tillegg til lærernes støtte, var klassen også en viktig faktor for Lines suksess. De hjalp hverandre gjennom utfordringene og gledene ved studiene. Line fant glede i å hjelpe medelever når hun kunne, og det ga henne ekstra motivasjon til å fullføre.

Vårsemesteret endte med eksamen i både historie og matematikk. Selv om hun ønsker å forbedre karakteren i historie senere, var hun veldig fornøyd med fire i matematikk.

Avdelingsleder ved Akademiet i Tønsberg og Drammen, Thomas Bingen, var imponert over Lines innsats. Han husker da hun kontaktet ham to uker før semesterstart og snakket om mestringsfølelsen hun strevde med. Sammen la de opp et løp som passet Lines hverdag, og han har siden sett henne komme langt.

Thomas Bingen understreker betydningen av å se elevene som individer, bak karakterene. Akademiet har fokus på å tilpasse undervisningen til den enkelte elevs behov og hjelpe dem gjennom studiene. Det å snakke med elevene og gi dem støtte når det blir tøft, er en av deres styrker.

Til høsten skal Line ta opp naturfag og norsk. Hun jobber også som tilkallingsvikar som apotektekniker ved siden av studiene. Målet hennes er å bli farmasøyt, og hun gir alt for å oppnå de gode karakterene hun trenger. Livet hennes har kommet på plass, og hun ser lyst på fremtiden, takket være den rette hjelpen hun har fått fra Akademiet.

Kopano er stolt samarbeidspartner med Akademiet, som er Norges største private videregående skole med over 8.500 elever over hele landet. Akademiet tilbyr opplæring på grunnskole-, ungdomsskole- og videregående nivå. Skolen tilbyr undervisning på nett og som klasseromsundervisning.

Akademiet jobber kontinuerlig for å bli bedre og for at deres lærere skal skape engasjement for læring. De tror at elevenes motivasjon for læring skapes best av lærere som selv er engasjerte og lærere som ser hver enkelt elev. Akademiets målsetning er å være Norges beste og mest fremtidsrettede skole både når det gjelder pedagogikk og teknologi.

Akademiet er for deg som skal ta fag fra videregående opplæring eller for deg som ønsker generell studiekompetanse som privatist. Du finner Akademiet for videregående opplæring i Oslo, Sandvika, Drammen, Fredrikstad, Kristiansand, Sandnes, Ålesund, Trondheim, Bergen og Tønsberg.

Akademiet tilbyr eksamensrettet undervisning med erfarne lærere i et bredt utvalg av fag. For deg som skal ta flere fag, tilbyr de fagpakker. Akademiets nettstudier er landets største offentlig godkjente nettskole, og tilbyr faglig oppdaterte og eksamensrettede nettkurs for deg som skal ta fag fra videregående opplæring som privatist. Med Akademiet Nettstudier kan du studere når og hvor du vil. Akademiet har fleksibel oppstart og passer derfor godt for deg med jobb eller andre forpliktelser uansett hvor i landet du befinner deg. Kursinnholdet er digitalt og blir presentert i en enkel og forståelig struktur.

Ta kontakt med din veileder i dag og les mer om Akademiet her.