I 2024 er det rundt 78 000 utlyste studieplasser fordelt på over 1 800 studier ved fagskoler, høyskoler og universiteter. 
– Det er gledelig å se hvor stor variasjon det er i valgmulighetene søkerne har i år. At det i tillegg er så mange studieplasser, gjør at rekordmange kan få muligheten til å tilegne seg kompetanse og starte på en utdanning i 2024, sier Sveinung Skule, direktør i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) i en pressemelding.

Hos fagskolene kan du velge mellom 500 ulike studier. Det er en økning på omtrent 100 studietilbud fra tidligere år.
– Høyere yrkesfaglig utdanning er viktig for å løse de kompetanseutfordringene næringslivet og vi som samfunn står overfor i årene som kommer. Skal vi møte disse utfordringene trenger vi flere med solid yrkesrettet kompetanse, sier Skule. 

Vi samarbeider med ulike utdanningsinstitusjoner, deriblant Akadamiet (Norges største private videregående skole), som tilbyr et bredt utvalg av kurs. Her kan du finne kurs som passer deg, enten du vil studere på dagtid eller kveldstid - over et halvt år, eller et helt år. Du kan velge å følge klasseromsundervisning, undervisning på nett, eller en kombinasjon av dette. Ta kontakt med din veileder i en Kopano-bedrift for å drøfte hvilke muligheter du har hos oss.

Et viktig valg

Men det er jo ikke alltid så enkelt å velge hvilket studie man skal ta. Vi tilbyr karriereveiledning og kan hjelpe deg til å ta et bevisst utdanningsvalg. Målet med karriereveiledningen er at du blir bevisst dine styrker, din kompetanse og dine muligheter, slik blir du relevant og attraktiv i arbeidsmarkedet fremover. Finn gjerne din nærmeste Kopano-partner her.

Benytt deg også gjerne av vårt profileringsverktøy InFlow for å finne dine styrker her. Etter du har opprettet konto, får du også muligheten til å bestille vår digitale karriereveiledning som er tilgjengelig fra mandag til søndag mellom kl. 9 - 21.

Slik søker du

Søknadsfristen i Samordna opptak er 15. april. I Samordna opptak kan du søke på flere læresteder og studier i bare èn søknad. Du finner også nyttig informasjon om de forskjellige studiene på utdanning.no.