Skrevet av Anne Sofie Berg Hansen i Menova

Stian Kragholm Olsen startet sammen med Christoffer Wand Kraft Pizzeria i Hønefoss i 2021. Siden da har de utvidet virksomheten til å omfatte flere restauranter både på Flå, Helgelandsmoen Næringspark ved Hønefoss og det siste tilskuddet er Kraft Pizzeria, en pop-up restaurant på Bekkestua i Bærum.

Menova i Hønefoss har samarbeidet med Stian i mange år. Helt fra han var butikksjef i Kiwi til han nå jobber i restaurantbransjen. Han mener alle har en arbeidsevne og at det bare gjelder å finne ut hva den er. 

Alle selskapene i Kopano har en klar strategi på å levere best mulig tjenester i sitt nærområde. Derfor tok Anne Sofie (key account manager i Menova) kontakt med Berit  (key account manager i Arba) siden dette gjaldt deres område - og etterspurte kandidater når Kraft Pizzeria skulle åpne pop-up restaurant på Bekkestua kjøpesenter.

Første kandidat trakk seg, men gjennom kontakt med jobbveileder Anders fra Ung i jobb, ARBA, kom en ny jobbsøker på banen. Jobbsøkeren hadde ingen jobberfaring, men var veldig positiv til å teste ut. Jobbsøker og arbeidsgiver tok en sjanse på hverandre. Gordana, Stians høyre hånd, var klar for å la jobbsøker prøve seg - og Kraft Pizzeria på Bekkestua fikk en ny motivert medarbeider.

Da Stian fortalte at de har leid lokale og skal starte en større Kraft Pizzeria på Kongsberg i mars 2024, satt Menova de i kontakt med IDEA Kompetanse i Kongsberg.

Etter å ha snakket med blant annet Frøydis Askeland Ledum, veileder og markedskontakt i IDEA Kompetanse, startet vi samtaler hvor arbeidsgiver og IDEA ble bedre kjent.

Kraft Pizzeria på Kongsberg vil trenge mange ansatte, og dette gir muligheter for jobbsøkere både til arbeidsutprøving/praksis, jobbkvalifisering eller også rekruttering direkte til jobb. Arbeidsoppgavene blir alt fra oppvask, pizzakokk eller som «runner» (servitør-alt-mulig-person).

Vi trenger flere «Stian-er» - med de verdiene som han, hans samarbeidspartnere og ansatte står for. Sammen kan vi skape et arbeidsliv med plass og muligheter for alle, og bidra til et samfunn der ingen står utenfor.

Har din bedrift behov for arbeidskraft?

Har din bedrift behov for arbeidskraft – nå eller på et senere tidspunkt? Vi har mange dyktige jobbsøkere som ønsker å komme inn i arbeidslivet over hele landet. Ta gjerne kontakt med oss!

Finn din nærmeste Kopano-partner her