Oversiktlig og oppdatert CV

En rekrutterer har i løpet av få sekunder avgjort om din CV er interessant eller ikke. Derfor er det viktig å ha en ryddig og oversiktlig CV, slik at de raskt finner informasjonen de søker etter og oppfatter din kompetanse som interessant.  

Sørg for at CV-en din er oppdatert med jobber, din kompetanse og kvalifikasjoner.
Lag en tilpasset CV for hver stilling du søker på, slik at den tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaring passer til jobbkravene. 

Søknaden skal vekke nysgjerrigheten

Når du har en oversiktlig CV som gir all grunndata om deg, trenger du ikke repetere dette igjen i søknadsteksten. F.eks. ikke start med «Jeg er en 35 år gammel kvinne og bor i….» Dette ser de allerede ut fra din CV.  Få fram eksempler på hva du har gjort eller erfart som gir de et godt inntrykk av deg. Slike eksempler er også gode i stedet for å skulle ramse opp mange adjektiver; «jeg er positiv, fleksibel, utadvendt…»
Det arbeidsgiver ønsker å vite er om du er en person som kan klare oppgavene, vil passe inn i bedriften og om du har et ønske om å være der lenge. Søknadsteksten skal skape en nysgjerrighet på deg, slik at de vil ta deg inn til en prat for å bli mer kjent.  

Bygg et profesjonelt nettverk

Meld deg inn i profesjonelle nettverk som LinkedIn og oppdater profilen din.
Delta i bransjemøter, seminarer og konferanser for å møte mennesker i bransjen din.
Be om anbefalinger fra tidligere kollegaer og veiledere. Vi har tidligere skrevet en sak om hvordan man lager en god LinkedIn-profil som du kan lese ved å trykke her: Hvordan bygge en ettertraktet og profesjonell profil på LinkedIn

Søk aktivt

Bruk jobbsøkemotorer, rekrutteringsbyråer og karrierenettsteder for å finne jobbmuligheter. Sett opp varsler for nye stillinger som passer dine kriterier.
Søk både online og offline, for eksempel gjennom bedriftsnettverk, jobbmesser og direkte søknader til bedrifter. Dersom du er i dialog med en karriereveileder i Kopano, har du også tilgang til å se våre eksklusive stillinger over hele landet i Karriereportalen gjennom WebCruiter. Hør gjerne med din veileder om dette.

Forbered deg til jobbintervjuer

  • Øv på vanlige intervjuspørsmål.
  • Les deg opp på bedriften du skal til intervju hos.
  • Ha eksempler klare som viser dine ferdigheter og erfaring. Kle deg passende og vær profesjonell under intervjuet.
  • Forbered også noen spørsmål til arbeidsgiver, hva er viktig for deg i en jobb? 

Husk at du også skal vurdere om du vil velge bedriften som ditt arbeidssted.

Utvikle ferdigheter

Bruk tiden som arbeidsledig til å forbedre og utvide dine ferdigheter. Du kan ta onlinekurs, sertifiseringer eller frivillig arbeid. Dette viser initiativ, selvstendighet og at du har evnen til å ville lære og utvikle deg.  

Vær tålmodig og positiv

Å være arbeidssøker kan være frustrerende og slite på motivasjonen. Forsøk likevel å holde på motivasjon til hvorfor du vil jobbe – ha fokus på målet ditt. Om ikke drømmejobben er innen rekkevidde nå, hva kan være en god jobb og erfaring på veien til drømmejobben?

Jobbsøk kan ta tid og avvisninger er en del av prosessen. Forsøk i stedet å se på hva du kan lære ut av det. «Hva fungerte denne gangen som jeg vil ta med meg videre? Hva kan jeg endre på til neste gang?»

Finnes det alternative muligheter?

Vurder midlertidige eller kontraktstillinger for å bygge erfaring og utvide nettverket ditt.
Tenk på å endre bransje eller utforske freelance- eller selvstendige muligheter.

Snakk med en karriereveileder

Snakk med en profesjonell karriereveileder som kan støtte deg i prosessen, og ta i bruk jobbsøkningsverktøy eller støtteprogrammer for deg som søker jobb. Vi i Kopano tilbyr også en digital løsning hvor du kan finne dine styrker slik at du kan bruke de riktig. Du kan opprette gratis profil ved å trykke her.  Vårt kundeløfte er å gi deg muligheter til å lykkes i arbeidslivet. Vi har troen på at alle har en kompetanse som kan være til nytte i arbeidslivet, og vi har troen på DEG.

Ta gjerne kontakt med din lokale Kopano-partner:

Agder
Finnmark
Innlandet
Møre og Romsdal
Nordland
Oslo
Rogaland
Telemark
Telemark og Vest-Viken
Troms
Trøndelag
Vest-Viken
Vestfold
Øst-Viken


Husk at jobbsøking er en utfordrende prosess, men med innsats, tålmodighet og ved å bruke disse tipsene, kan du øke sjansene dine for å finne en passende jobb.