Det finnes ingen riktig eller gal måte å søke jobber på, men her er tre tips som kan være nyttige:

1. Søke på flere

Det er ofte en del tilfeldigheter i spill når det kommer til å skaffe seg jobb. For å utjevne noen av disse, bør du sende mange søknader - kanskje holder det ikke å søke 10? Du kan ha søkt jobber hvor de var ute etter en jente i stedet for en gutt, eller jobben var egentlig lovet til en vikar. Det betyr likevel ikke at du skal produsere én søknad og spre den til et hopetall av bedrifter. Du bør tilpasse søknad og CV etter hva bedriften ønsker av kompetanse og egenskaper. For å få bistand til å spisse søknad og CV, er det flere nettsider som har mange nyttige tips. 

2. Oppsøk jobber

Det er mange arbeidssøkere som sitter foran PC-en og venter på at drømmestillingen skal dukke opp. Da kan man ofte oppleve at det er meget sterk konkurranse om stillingen. Gå gjerne litt i front og oppsøk heller bedrifter gjennom å høre med hele nettverket ditt. Send mail, bruk sosiale medier og spør folk du møter. Du må også gjerne sende åpne søknader til aktuelle bedrifter. Det er også lurt å delta på karrieredager og bransjeseminarer.

3. Demonstrér hva du kan

Er du kreativ og ønsker en jobb som vektlegger kreative interesser? Tenk litt utenfor boksen og presenter deg for arbeidsgiveren på en måte som gjør at de kommer til å huske deg. Du kan også vise din faglige kompenanse ved å delta aktivit i faglige fora på nett, som feks. en LinkedIn-gruppe innefor ditt fagområdet. Dette er en fin måte å bli synlig på, og markedsføre seg som en aktuell kandidat. 

Nedenfor ligger tre artikler som handler om de ulike stegene for å søke på jobb. Her vil du finne tips og lenker som kan hjelpe deg mot drømmejobben!