Jobbsøknaden skal få arbeidsgiveren til å ønske å kalle inn nettopp deg til intervju. Det er derfor viktig å legge mye arbeid i jobbsøknader. Et annet punkt som også er viktig er å søke stillinger som matcher din erfaring og kompetanse: 

Bruk energien 100% der du har størst mulighet til å lykkes!

Søknaden bør svare direkte på stillingsannonsen og vise at nettopp du kan være rett person for jobben. Her har du en gylden mulighet til å få frem din motivasjon for å søke stillingen, hvilken kompetanse, personlige egenskaper og ferdigheter du har, samt hvordan du skal bruke disse til å løse oppgavene i stillingen du søker. 

Når du skriver søknaden kan det være nyttig å tenke nøye over hva som er relevant for arbeidsgiver å vite, for å vudere deg som riktig person til stillingen. Søknaden trenger ikke å være lang, fokuser heller på å få den kort og gjerne ha korte setninger. Det gjør den lettere å lese. Med å bruke stillingsanalyse vil du enklere klare å spisse søknaden din. Stillingsanalyse hjelper deg å utforske innholdet i stillingsteksten, hva står det i stillingsannonsen, hvilken utdanning ønsker de, stiller de må-krav? hvilke? osv.  

Og et lite tips: Unngå å begynn setninger med "Jeg føler jeg har kompetanse i..." eller "Jeg tror jeg er kvalifisert til...". Bruk heller ord som " Jeg har kompetanse i..". eller "Jeg mener jeg er kvalifisert til å..."

Vær ydmyk og lærevillig, men selvsikker

Det er ingen fasit på utforming av jobbsøknad, det vil være avhengig av hva slags persontype du er, hvilken bransje du søker jobb innenfor, og om det er i form av søknadsbrev eller elektronisk søknad. OG husk: les korrektur. Når du har skrevet ferdig søknaden, les nøye gjennom og la gjerne noen andre lese den.